Μαραθούπολη… Το γραφικό παραλιακό χωρουδάκι της Μεσσηνίας

Η Μαραθούπολη ή Μάραθος όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας. Απέχει 64 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, απόσταση που ο οδηγός θα χρειαστεί περίπου μία ώρα οδήγησης για να την καλύψει. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παραλιακό χωριό.

Ο πεζόδρομος του Μάραθου ή Μαραθούπολης
Μαραθούπολη Μεσσηνίας… Ο πεζόδρομος που οδηγεί στη θάλασσα

Στον παραλιακό πεζόδρομο του Μαράθου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει τον περίπατό του, να απολαύσει τον καφέ του και τη θέα προς τη νήσο Πρώτη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Τα τοπικά μαγαζιά προσφέρουν φρέσκο ψάρι και καλομαγειρεμένους μεζέδες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.

Η νήσος Πρώτη
Η νήσος Πρώτη απέναντι από το Μάραθο

Η νήσος Πρώτη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, είναι ένα νησάκι με χαρακτηριστικό σχήμα κροκόδειλου. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο πειρατών καθώς αποτελούσε φυσικό λιμάνι για τα πλοία που έπλεαν στο Ιόνιο. Πάνω στο νησί υπάρχει η τοποθεσία Γραμμένο, όπου οι σκαλιστές επιγραφές πάνω στα βράχια μαρτυρούν την παρουσία των πειρατών. Επίσης στην Πρώτη υπάρχει η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου που σήμερα δεν κατοικείται πια και η παραλία της Βουρλιάς, μια εξαιρετικής ομορφιάς παραλία με πεντακάθαρα νερά, από όπυ μπορεί κανείς να παρατηρήσει και ένα βυθισμένο υποβρύχιο του ελληοϊταλικού πολέμου. Στην Πρώτη μπορεί να πάει κανείς με καϊκάκι από τη Μαραθούπολη το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πληροφορίες ΅για τις κρουαζιέρες προς την Πρώτη αλλά και προς τη Σφακτηρία θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.proticruises.gr/el

Κρουαζιέρα στη νήσο Πρώτη
Κρουαζιέρα στη νήσο Πρώτη

Το χαρακτηριστικό της Μαραθούπολης είναι ότι παρόλο που είναι παραλιακό χωριό δεν διαθέτει παραλία ή αμμουδιά κατάλληλη για μπάνιο. Το κομμάτι της παραλίας που είναι μέσα στο χωριό είναι βραχώδες και δίνει χαρακτηριστική ομορφιά στο τοπίο τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Πολύ κοντά όμως στο Μάραθο υπάρχουν εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παραλία του Λαγκούβαρδου, αμμουδερή παραλία κατάλληλη για serfers, την παραλία του Μπάρλα, πολύ μικρή παραλία με βράχια και σπηλιές, το Βρομονέρι, που κάθε άλλο παρά βρόμικο δεν είναι, το Μάτι και φυσικά τη φημισμένη Βοϊδοκοιλιά.

Το λιμανάκι της Μαραθούπολης
Το λιμανάκι της Μαραθούπολης

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δψμάτια της περιοχής. Ενδεικτικά παραθέτουμε τα παρακάτω:

Artina Nuovo Hotel
https://www.artina.gr/

Studio Rania
https://studiorania.gr/

Faros Luxury Suites & Restaurant
https://ofaros.gr/en/home/

Entheon Rooms
http://www.entheon.gr/

Megalos Kampos Hotel & Resort
https://sonata.hotel-detail-check.com/megalos-kampos-greece

Και πολλά άλλα που θα βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ή κάνοντας κλικ εδώ.


Παραλία του Μάραθου ή Μαραθούπολης
Παραλία Μαραθούπολης και απέναντι η Πρώτη
Παραλία του Μάραθου ή Μαραθούπολης με κύμα
Η παραλία της Μαραθούπολης με κύμα
Άποψη της Πρώτης από το Μάραθο
Άποψη της Πρώτης από το Μάραθο

Get Directions

show options hide options

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *