Μπάρλας… Κρυφή παραλία παράδεισος στη Μεσσηνία

Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς στην εκτίμηση Ελλήνων και ξένων τουριστών. Αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς. Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή κυρίως λόγω της επένδυσης του Costa Navarino στην περιοχή, η οποία κατάφερε να την κατατάξει ανάμεσα στους τοπ προορισμούς παγκοσμίως, σε τουρίστες με υψηλά βαλάντια. Εκτός όμως από αυτό έχει γίνει πόλος έλξης και για ανθρώπους με χαμηλότερα μπάτζετ, που αναζητούν απλά επαφή με τη φύση και τη θάλασσα. Άλλωστε η πρόσβαση στη Μεσσηνία δεν απαιτεί ακτοπλοϊκά εισιτήρια γεγονός που την κάνει ιδιαίτερά ανταγωνιστική στον εγχώριο τουρισμό.

Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία
Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία

Οι παραλίες της έχουν γίνει γνωστές και πολυσύχναστες. Κάποιες από αυτές έχουν γίνει και ακριβές. Υπάρχουν όμως πάντα μικρές και ανεξερεύνητες γωνιές, για αυτόν που αποζητά ηρεμία, ησυχία, επαφή με τη φύση, ομορφιά, χωρίς θόρυβο, χωρίς φασαρία, χωρίς δυνατή μουσική ή χωρίς καθόλου μουσική, χωρίς ομπρέλες, χωρίς τίποτα. Θέλει μόνο άμμο και θάλασσα. Άντε και κανένα βράχο να συμπληρώνει το τοπίο ή κανένα αρμυρίκι αντί ομπρέλας. Οι ντόπιοι πάντα ξεχωρίζουν τέτοιες γωνιές και πολλές φορές τις κρατάνε κρυφές. Για αυτούς και την οικογένειά τους. Γιατί αν γίνουν γνωστές ίσως να χάσουν κάτι από την αίγλη και τη μαγεία τους.

Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία
Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία

Κάπως έτσι κρυφό κρατάνε και το Μπάρλα στη Μεσσηνία. Μια παραλία μοναδική. Μικρή. Για λίγους και καλούς. Λίγη άμμος για στρώμα. Λίγα βράχια για ντεκόρ. Μια σπηλιά για εξερεύνηση. Αυτό είναι όλο. Στο ρόλο της ομπρέλας ένα βράχινο υπόστεγο. Λίγο πιο πέρα ένας μικρός οικισμός με καμιά δεκαριά εξοχικές κατοικίες.

Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία
Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία
Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία
Παραλία Μπάρλας στη Μεσσηνία

Η παραλία του Μπάρλα βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Κινούμαστε παραλιακά από τη Μαραθόπολη προς την Πύλο σε επαρχιακό δρόμο. Στα 3 περίπου χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα και φτάνουμε στην παραλία. Επειδή η παραλία είναι μικρή καλό είναι να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο. Γενικά όμως είναι γνωστή μόνο στους ντόπιους. Μια παραλία με άμμο ανάλογα με την εποχή, με βράχια και σπηλιές και πολύ όμορφο βυθό. Όμως πολύ μικρή. Για λίγους και εκλεκτούς. Άλλωστε τα ακριβά αρώματα κρύβονται σε μικρά μπουκαλάκια, Και ο παράδεισος δεν είναι για πολλούς…

Get Directions

show options hide options

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *